Pianolessen in Enschede - Voor een leven lang profijt!

Neem contact op
pianoles icoon

Bij Pianopraktijk Luiza in Enschede worden de pianolessen aangepast aan het niveau en de wensen van de leerling. Zo maak je je met plezier snel het pianospel eigen. We volgen samen een pianomethode om een goede technische basis te leggen, aangevuld met muziektheorie om je inzicht in muziek te vergroten. Heb je vragen of wil je meteen een afspraak maken voor een proefles? Neem dan contact op.

Tarieven pianoles

  • Volwassenen: 1 uur les voor € 50,-
  • Kinderen van 7 tot 16 jaar: 1 uur les voor € 30,-
  • Kinderen van 3 tot 6 jaar: 30 min les € 15,- 
  • Prijzen zijn inclusief btw

Leerlingen van Pianopraktijk Luiza volgen minimaal twee lessen per maand, waarbij elke les een uur duurt. Je betaalt vooraf en als je niet op komt dagen bij de les, krijg je het geld niet terug. Laat je tijdig weten dat je niet naar je les kunt komen? Dan is het soms mogelijk je lessen te verzetten. Bekijk ook onze lesvoorwaarden.


De eerste les is een gratis kennismakingsles. Daarna volgt een periode van vier proeflessen. Tijdens de proefperiode kun je altijd meteen opzeggen en kan Pianopraktijk Luiza ook meteen afzien van verdere lessen. Daarna volgt een contract van een halfjaar of een jaar.

Wil je graag pianoles thuis of op locatie volgen? Dan is er sprake van extra kosten van € 10,- tot € 25,-.

Boek een kennismakingsles

Een goede technische basis

Een goede technische basis zorgt ervoor dat je het pianospel snel in de vingers krijgt en je de juiste gewoontes aanleert. Hierbij gaat het bijvoorbeeld om ritmetraining, gehoortraining, wat de beste vingerzetting is en wat de beste speelhouding is.


Als beginnend pianist bij Pianopraktijk Luiza leer je de basistechnieken van het pianospelen aan de hand van een beproefde lesmethode. Daarnaast zullen er ook regelmatig bekende en minder bekende liedjes voorbijkomen om het speelplezier te vergroten. 

Wat later (afhankelijk van je vooruitgang, maar meestal vanaf het tweede lesjaar) leer je ook meerstemmige pianomuziek en akkoorden te spelen in verschillende muziekstijlen. Indien gewenst, helpt Pianopraktijk Luiza ook graag met het schrijven van jouw eigen liedjes.

  
Voor iedereen die een instrument wil leren spelen, geldt dat er regelmatig geoefend moet worden. Sommige oefeningen en stukken zijn misschien niet zo leuk, maar wel heel nuttig om je eigen gekozen stukken nog beter te leren spelen.

Het doel van Pianopraktijk Luiza in Enschede is om jou, in je eigen tempo, zo mooi mogelijk te leren pianospelen.

Theorieboeken

Kennis van de muziektheorie is belangrijk om beter piano te leren spelen. Je begrijpt muziek beter en weet wat er zoal mogelijk is. 


Voor de theorielessen maakt Pianopraktijk Luiza gebruik van de boeken Noot voor Noot niveau 1 en 2. Zo leer je meer over bijvoorbeeld toonladders, intervallen en akkoorden.